![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| EĞİRLERDE EĞİTİM | |
| |
|
| << Önceki Sayfa 2 |
| Yazar | Mesaj | |
|
beyazgül
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2010 Saat 11:50 |
|
Düzenleyen beyazgül - 24-Ocak-2010 Saat 11:51 |
||
|
||
|
beyazgül
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2010 Saat 12:42 |
|
Düzenleyen beyazgül - 24-Ocak-2010 Saat 12:42 |
||
|
||
|
beyazgül
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2010 Saat 12:43 |
|
Düzenleyen beyazgül - 24-Ocak-2010 Saat 12:44 |
||
|
||
|
beyazgül
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2010 Saat 12:47 |
|
Düzenleyen beyazgül - 24-Ocak-2010 Saat 12:48 |
||
|
||
|
beyazgül
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2010 Saat 12:49 |
|
Düzenleyen beyazgül - 24-Ocak-2010 Saat 12:50 |
||
|
||
|
Gulpare
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 10:45 |
|
|
Meshur bir hatip konusmasina 100 dolarlik bir banknotu elinde tutarak basladi
200 kisilik salonda: "Bu 100 dolarlik banknotu kim ister?" diye sordu Salonda eller tek tek havaya kalkmaya basladi "Tamam bu 100 dolari Icinizden birine verecegim, ama once lutfen izin verin bir sey yapayim" dedi ve banknotu burusturmaya basladi Tekrar sordu: "Hala kim istiyor?" Salonda ayni eller havaya kalkti "Pekala, sunu yaparsam ne olacak bakalim?" dedi Banknotu yere atti ve ayakkabisinin altinda ezmeye basladi Bir sure sonra egildi ve parayi aldi Banknot kirli ve burus burus olmustu "Hala isteyen var mi?" diye sordu Salonda eller tekrar havaya kalkti "Arkadaslar, sanirim hepiniz cok onemli bir ders ogrendiniz Paraya ne yaparsam yapayim siz hala onu istemeye devam ettiniz,cunku biliyordunuz ki bu banknot degerinden bir sey kaybetmediHala 100 dolar degerinde bir banknot!" Iste bunun gibi hayatinizda cok defalar verdigimiz kararlar yuzunden ya da karsi karsiya geldigimiz durumlar yuzunden yere duseriz, cigneniriz, ustumuz basiniz kirlenir, camur oluruz Ama basimiza gelenler ya da gelecekler, ne olursa olsun degerimizi asla kaybetmeyiz Kirli ya da temiz, burusuk ya da utulu olalim O'na gore bizler hala paha bicilmeziz. |
||
|
maksat Hak'kın rızası,gerisi teferruat..
|
||
|
||
|
carpediem
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 05-Mayıs-2010 Saat 18:22 |
|
|
ANNELER GÜNÜ İÇİN....
Annemin yalnızca bir gözü vardı. Ondan nefret ederdim… Çünkü bu durum beni utandırıyordu.
Ailemizi geçindirmek için okulda aşçılık yapardı. İlkokulda iken bir gün annem bana merhaba demeye gelmişti. Yerin dibine geçmiştim. Bunu bana nasıl yapabilirdi? Onu görmezden geldim. Ona nefretle baktım ve oradan kaçtım. Ertesi gün sınıfta bir arkadaşım dedi ki “Eeee senin annenin yalnızca bir gözü var!”Yerin dibine girmek istedim. Ve de annemin ortadan kaybolmasını istedim. Bu yüzden o gün onunla karşılaşınca dedim ki “Beni gülünç duruma düşüreceğine ölsen daha iyi?!!!”Annem karşılık vermedi. Dediklerim hakkında bir saniye bile durup düşünmedim çünkü çok kızmıştım. Onun duyguları beni ilgilendirmiyordu. Onu evde istemiyordum.. Çok çalıştım ve Singapur’a okumaya gittim. Sonra evlendim. Kendi evimi aldım. Çocuklarım oldu ve hayatımdan memnundum. Bir gün annem beni ziyarete gelmişti. Kaç yıldır beni görmemiş ve torunlarını tanımamıştı. Kapıya gelince çocuklarım ona güldüler. Ona “Evime gelip çocuklarımı nasıl korkutabilirsin! HEMEN BURADAN GİT!” diye bağırdım. Buna annemin sessizce “Kusura bakmayın. Yanlış adrese geldim galiba” dedi ve gözden kayboldu. Bir gün mezunlar toplantısı için okuldan bir mektup aldım. Karıma “iş seyahatine gidiyorum” diye bahane uydurdum. Mezunlar toplantısından sonra sırf meraktan eski eve gittim!!!. Komşularım annemin öldüğünü söylediler.Hiç üzülmemiştim. Bana verilsin diye annemin bıraktığı bir mektup verdiler. “En sevgili oğlum her zaman seni düşünüyorum…Singapur’a gelip çocuklarını korkuttuğum için üzgünüm. Mezunlar gününe geleceksin diye çok sevinmiştim. Ama seni görmek için yataktan kalkabilir miyim bilemiyorum. Sen büyürken sürekli bir utanç kaynağı olduğum için üzgünüm. Biliyor musun… sen çok küçükken bir kaza geçirmiştin ve gözünü kaybetmiştin. Anne olarak senin tek bir gözle büyümene dayanamazdım. Bu yüzden sana kendi gözümü verdim… O gözle benim yerime görüyor diye seninle o kadar gurur duyuyordum ki.Bütün sevgimle….. Annen… Varolma sebeplerimiz... iyiki varsınız ...Allah sizi başımızdan ayırmasın ...
ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
AYSGL DMR
Düzenleyen carpediem - 05-Mayıs-2010 Saat 18:25 |
||
|
suskunluğum asaletimdendir.yoksa her söze verilecek bir cevabım var. önce söze bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım adam mı diye...
|
||
|
||
| << Önceki Sayfa 2 |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|