![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| YURTDIŞINDAKİ KÖYLÜLERİMİZ | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
H. AKKAYA
Üye
|
![]() Konu: Festıculture/Kültür şeniği ve düşündürdükleriGönderim Zamanı: 09-Mayıs-2010 Saat 21:14 |
|
Fest/Festival kelimesi, Latince festa kelimesi kökündendir. Topluluklar tarafından şekillendirilen ve geleneksel olabilen tarih, sanat ve kültür zenginliklerinin sunulduğu faaliyetlerin topluca adıdır. Tanımak ve tanıtmak için en güçlü yöntemdir. İnsanların kendilerine, sosyal yaşam ve çevrelerine ayırdıkları en verimli ve zevkli zaman dilimidir.
Festivaller islâm kültüründe her ne kadar bayram karşılığı olmasa da çağrışımları ile öyle anlaşılabilir.
İslam inancında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere iki bayramımız vardır. Bu cümleden olarak Cuma günü de bayramlarımızdan sayılabilir. Bu dinî bayramlar insanların en güzel ibadet, kulluk ettiği ictimai bağlarını güçlendirdikleri zamanlardır.
7-8-9 Mayıs 2010 tarihlerinde Lyonda düzenlenen kültür festivaline (FESTİCULTURE) katıldım. Titiz çalışmanın, samimiyet ve ileri görüşün muhteşem tezahürü olarak değerlendiriyorum. İnsiyatif teşkilat başkanları, festival koordinatörü Sayın Ali Kemal Gözeller, Lyon başkonsolosu sayın Mehmet BİLİR beyefendilerle tanışma ve fikir alış-verişi imkanı buldum.
Nezih bir ortam, üst düzey programlar olunca yoğun ilgi şüphesiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Ayrıca uzun yıllardır görmediğim akrabalarım, samimiyet ve sevgi bağlarımızın hiç eskimediği çocukluğumuzda komşuluk hukukumuz bulunan köylülerimle sohbet edip çay içme, yılların hasretini giderme fırsatım oldu.
Bir kaç popüler kimseyi görmeye gelen kalablıkların festival diye sunulduğu günümüzde, yorgunluk ve bıkkınlık göstermeden, bu ve emsal faydalı faaliyetlere insanımızın teveccühü, memnuniyetle gelecek yılı sormaları, 10.000 metrekare yerin ilk yıldan yetersizliğinin tespiti iyinin alametidir.
Sosyal bariş ve refahın bu ve emsal faaliyetlerle, desteklerken kendilerini fuar kalitesinde tanıtma fırsatı bulan değerli iş adamı ve esnafımızın bir taraftan büyürken, ilişki ve netverklerini sıkılaştırarak güçleneceklerine inanıyorum. Desteklerinden dolayı hepsini tebrik ediyorum.
Aynı gayeye hizmet maksadıyla Hollanda'da 13-14-15-16 Mayıs tarihlerinde dördüncüsü oganize edilen avrupanın en büyük ve zengin kültür festivali MULTİ FESTİJN'de (MÜLTİ FESTEYN) görüşmek üzere sizleri davet ediyorum.
Daha fazlabilgi için www.multifestijn.nl
H. Akkaya
Hollanda 09.05.2010
Düzenleyen H. AKKAYA - 09-Mayıs-2010 Saat 21:17 |
|
|
|
|
ömerakkaya
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 19-Mayıs-2010 Saat 00:52 |
|
Yüz akıyla tamamlanmıştır inşaallah. seneye köyümüzle ya da Yalvaç'la ilgili bi stant olsa ildi görür mü, ya da 'haden gari' diyen birini getirsek diye de düşündüm
|
|
|
|
|
H. AKKAYA
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2010 Saat 13:32 |
Geçen yıl Hollandadan bir arkadaşımı hususi gönderdim yalvaç kaymakamlığına.
Kaymakamlığın el sanatları merkezini ve el işi malzemeleri gördü.
Hem tanıtım, hem satış hususunda yardımcı olmaya çalışalım istedik.
Malzemelerin TIRa yetişmesi için bürokrasinin aşılması gerekiyordu. Kefil istendi, gösterdik. Ondan da banka teminat mektubu istediler. O mektubun maliyetini üstlenmek isteyen olmadı. Paketlenen mallar kaldı.
Bu sene Hollandada Sayın Isparta valisi, Isp. belediye başkanı, Yalvaç kaymakamı, Yalvaç Gelendost ve cıvar belediye başkanlarıyla görüştük. Tanıtım için bedava yer tahsisi sözü verdim. Bizden daha fazlasını isteyenler oldu malesef.
Yine de biz imkanlarımız nispetinde memleketimizin tanıtımına katkıda bulunma arzusundayız.
Bu yıl Bursa belediyesi sanat ve zanaatçılarıyla buradaydı. Memnun kaldılar. Gelecek sene de her türlü destek sözü verdiler. Aynı gayreti memleketimiz belediyelerinden beklerdik doğrusu.
GÜLE DAİR HER ŞEY temasıyla 200 metrekare yer ayıdık projede. Bir genci gönderip gülbirlikte bir hafta kursa tabi tuttuk. Malzemelerin zamanında gelmemesi, planları alt-üst etti.
Yine de imkanlarımızı memleketimiz için seferber etmeye hazırız. En azından önce gelip görsünler fuarımızı.
Avrupanın en büyük kültür fuarının potansiyelinden memleketimizin yararlanması ümidiyle,
Herkese hayırlı günler dilerim. Düzenleyen H. AKKAYA - 15-Temmuz-2010 Saat 22:22 |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|